nycklar
Lista på juridiskt skyddade nycklar hittar du på denna länk

EPD ger konkurrensfördelar

edp 2023
EVVA använder EPD aktivt i marknadsföringen och har också lyckats få affärer tack vare att produkterna är EPD-märkta.
Det berättar Anders Karlemark, vd EVVA Scandinavia, i senaste numret av SLRs tidning Säkerhetsinstallatören (4/2023) som du kan läsa på denna länk.

EVVA har samtidigt en tät dialog med fastighetsbolag och byggentreprenörer och har fått dem att allt mer inse värdet av EPD.
Andreas Frisk, ordförande i SEM Group och landschef ASSA ABLOY Sverige, lyfter i tidningen fram en annan fördel med EPD :
–Sverige har, jämfört med andra länder, olika miljömärkningar av byggprodukter, där bland annat lås och beslag ingår. Det finns fördelar med en mer standardiserad miljödeklaration som EPD, som sannolikt kommer att bli ett krav när den europeiska byggproduktförordningen, CPR, uppdateras, säger Andreas Frisk.

...och fler ansluter sig
Under året har både Beslagsgrossisten och RCO anslut sig EPD. Nu är också Noway på väg. Samtidigt får vi tillbaka en f d medlem, Robust Ellåsning, som vill ha förnyade certifikat. Den stora frågan är: vad väntar du på ?!? Prata gärna med dina kollegor och fråga varför just de valt att gå med! Övriga anslutna är ASSA ABLOY, EVVA, Safetron, Exma och Dormakaba